Wat houdt draadloos alarm in?

Het alarmsysteem communiceert draadloos met de centrale unit. Er is geen bekabeling nodig zodat het op iedere gewenste locatie geplaatst kan worden. De draadloze versleutelde communicatie gaat via een speciale frequentie om lange afstanden te overbruggen.

Wat gebeurt er als het systeem wordt gesaboteerd?

Alle componenten zijn beveiligd tegen sabotage, de meldkamer ontvangt een melding als een persoon een component probeert los te maken.

Wat is het bereik van de componenten?

Een basis binnencentrale heeft een bereik van 70 meter. Indien nodig kan deze voorzien worden van een buitenantenne. Een buitencentrale heeft een bereik van ongeveer 500 meter.

Is een stroomaansluiting nodig?

In principe niet, als er echter een stroomaansluiting voorhanden is raden wij aan de centrale te voorzien van een adapter. Backup batterijen zorgen voor continuïteit bij stroomuitval.

Krijg ik zelf de video bij een alarmmelding?

Bij een koppeling met de videomeldkamer niet. U heeft altijd de mogelijkheid de video op te vragen. Foto’s maken kan wel.

Kunnen verschillende personen inloggen met de app?

Ja, het is mogelijk afzonderlijk het systeem te bedienen, mits men daarvoor de bevoegdheid heeft.

Is het mogelijk met de app van meerdere locaties zoals thuis en de zaak meldingen te ontvangen?

Heel eenvoudig kunt u kiezen in de app welke locatie u wilt bedienen. Notificaties ontvangt u automatisch onafhankelijk van elkaar.

Is er een permanente verbinding met de meldkamer?

24 uur en 7 dagen in de week is het systeem verbonden met de meldkamer.

Is het systeem voorzien van een paniekknop?

Het is standaard voorzien van een paniekknop. Ook de optionele afstandbediening is voorzien van een paniekfunctie.

Kan er ook audio unit op worden aangesloten?

Een bedrade of draadloze audio-unit kan gekoppeld worden zodat de videomeldkamer ook kan horen wat er zich afspeelt en desnoods toespreken. Bij eventuele bedieningsfouten en het alarm gaat af zal de centralist u toespreken en vragen naar uw naam plus uw code.

Reageert het systeem op dieren?

Het buitenalarm reageert bijvoorbeeld niet op konijnen of katten, grotere honden e.d. hebben een grotere kans wel te worden gededecteert.

Kan ik verschillende zones activeren?

U kunt vooraf geprogrammeerde zones in- en uitschakelen.

Wat is het detectiebereik van een motionviewer?

De motionviewer is standaard voorzien van IR led’s en heeft een detectie hoek van 90º. De kijkhoek van de videocamera is 85º. Het detectiebereik is 12 meter.