De meerwaarde van Buitenalarm

Jarenlang zijn er voor de beveiliging rond woon- en bedrijfspanden alarmsystemen gebruikt met bewegingssensoren. Ze zijn beperkt, doordat er geen bewakingscamera´s aan gekoppeld zijn. Oké je wordt gewaarschuwd… Geeft je dat dan een veilig gevoel? Reageren buren op een sirene? Geeft de politie prioriteit aan een melding waarvan niet vaststaat of het een echte melding betreft?

In onze ogen was zo´n systeem niet goed genoeg om in ons assortiment op te nemen. De vraag naar goede buitenbeveiliging werd echter steeds groter. We hebben de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden, op zoek naar een kwaliteitssysteem mét camerabeelden. Aan de hand van de beelden wordt bepaald of er actie ondernomen moet worden of niet.
Daarnaast kregen wij steeds vaker vragen over draadloze camera’s. Geen gedoe met bekabeling en snel te installeren. Bestaande bewakingscamera’s met Wifi verbinding hebben echter bekabelde stroom nodig.

Met deze vragen in het achterhoofd, hebben we de ontwikkelingen in deze markt nauwlettend in de gaten gehouden. Het juiste Buitenbeveiligingssysteem waarmee we onze klanten écht meerwaarde kunnen bieden moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  1. het moet volledig draadloos zijn
  2. het moet buiten goed werken bij hoge en lage temperaturen
  3. het moet videobeeld geven
  4. de bediening moet via een app kunnen
  5. het moet op een videomeldkamer aangesloten kunnen worden
  6. het moet erg betrouwbaar zijn.

Begin 2014 hebben we een systeem gevonden die aan onze eisen voldeed. De app was echter nog niet volmaakt. In augustus 2014 was het zover: de app was klaar en we hebben het eerste Buitenalarmsysteem geïnstalleerd.

Buitenalarm op mobiel

Gedurende twee maanden hebben we de betrouwbaarheid en de functionaliteit van het systeem getest. Daarbij waren we met name erg benieuwd hoe de samenwerking met de meldkamer ging en hoe snel zij reageerden op een melding via het systeem. Alles is tot zeer grote tevredenheid gegaan, waardoor we dit systeem toegevoegd hebben aan ons assortiment. Het maakt ons doel om mensen zich veilig te laten voelen in hun woon- en werkomgeving haalbaar.

Door aanbevelingen van onze klanten hebben we sinds die tijd al een flink aantal Buitenalarmsystemen geïnstalleerd. Regelmatig wordt deze gecombineerd met een binnen (video)alarmsysteem, bijvoorbeeld als er geen hek om het terrein staat.

Omdat dit systeem een unieke meerwaarde geeft voor de Buitenbeveiliging, hebben we het een voor de hand liggende naam gegeven. Hierdoor zijn we makkelijk te vinden en kunnen we nog veel meer mensen in een beveiligde omgeving laten wonen en werken.

Op onze site staan een aantal veelvoorkomende vragen. Echter, heb je vragen of opmerkingen over zaken die nog niet duidelijk zijn, stel deze dan gerust als reactie op dit blog.

Laat een reactie achter